תאונות דרכים הן אירוע מטלטל ומשמעותי שעלול לשבש את כך מהלך החיים ואיך לכך, בין אם נפצעתם בצורה משמעותית או שהרכב ניזוק באופן קשה ויצא מכלל שימוש, לצד בני המשפחה והחברים הקרובים, עורך דין זה האיש המרכזי שאתם צריכים כעת לצידכם על מנת שיוכל לסייע לכם למצות את כל הזכויות, לממש הליכים ולדאוג לכל המגיע לכם כולל ההוצאות הרפואיות הנלוות.
ככלל, ככל שתקדימו להתייעץ עם עורך דין מנוסה, כך יגדל הסיכוי שתצליחו להגן על מרבית הזכויות שלכם אל מול הגורמים הרלוונטיים. בין אם מישהו פגע ברבכם מאחור ובין אם אתם פגעתם ברכב אחר, אין זה משנה ורצוי לפנות לסיוע של עורך דין תאונות דרכים שיוכל לייצג אתכם נאמנה, לטעון את הטענות הנדרשות או להגן עליכם מפני האשמות שעלולות להתעורר בעקבות התאונה שעברתם.
אז מאיפה מתחילים?
לאחר שבחרתם בעו”ד המתאים, רגע לפני הפגישה / השיחה הראשונית עמו, עליכם להיות מוכנים למסור לו את כל המידע הנדרש לצורך הערכה ראשונית של מהות התאונה שעברתם. אז ראשית:
מה בעצם קרה? קודם כל עליכם לספר בהרחבה על מה שקרה באירוע. ספקו לעורך הדין את כל המידע הדרוש לו להבנת המצב, כדי שיוכל לקבוע מי צפוי להיות מואשם בגרימת התאונה והאם יתכן שהצד השני, יציג טענות משלו להגנתו. מידע חיוני זה כולל פרטים בין היתר על:
- מצב הכביש
- מזג האוויר
- השעה ביום
- המיקום המדויק של התאונה
- תיאורם של האנשים והמכוניות שהיו מעורבות
- תיאור התאונה עצמה
כמובן שאם ברשותכם הפרטים של הרכב השני שהיה מעורב בתאונה כמו מספר לוחית הרישוי, שם הנהג, כתובתו, פרטי הביטוח ומספר הטלפון שלו הרי שזה מצוין (במידה והצלחתם לקבל פרטים אלו לאחר התאונה).
מי אשם בתאונה? עליכם ליידע את העורך הדין אם המשטרה הוזעקה למקום התאונה, אם הוגש דוח משטרתי ואם נרשמו דוחות תנועה למישהו מהגורמים המעורבים בתאונה. עורך הדין ירצה גם לדעת אם אמבולנס או צוותי חירום אחרים הגיעו למקום, האם האירוע צולם והאם צוותי חדשות של טלוויזיה או רדיו הגיעו במקרה למקום. זהותם של העדים ופרטי יצירת הקשר עימם עשויים להועיל מאוד לעורך הדין. מידע זה יעזור לו לקבוע אם יהיה קל או קשה לקבל את הגרסה שלכם לגבי אירוע התאונה, או שמא גורם אחר הקדים אתכם וסיפר את שאירע מזווית הראייה שלו.
מהי מידת הנזק? לבסוף, ישנם גם מסמכים וממצאים שישפיעו על הסכום שיידרש כפיצוי, כך למשל מידע על כל סוג של טיפול רפואי שתקבלו (צילומי רנטגן וסריקות אחרות, ימי אשפוז, טיפול לאבחון ולמעקב וכו’) וכן מידע שימושי המתייחס להערכת הנזק שנגרם לרכוש, כמו אומדן של התיקונים במוסך ומסמכים אחרים אשר משקפים את ההפסד הכספי הכולל (ימי עבודה, ליווי משפחתי, הוצאות נלוות ועוד).