חיילי צה”ל רבים במהלך שירותם, חשופים לפציעות גופניות ונפשיות המובילות לנכות, אותם חיילים יהיו זכאים לפיצויים ותגמולים שיסייעו להם לעבור את תקופת השיקום ואף יפצו אותם על המגבלות שהם חווים כתוצאה מהפציעה.
על מנת לקבל את הזכויות המגיעות להם, צריך להגיש תחילה תביעה נגד משרד הביטחון אך חשוב לדעת שמדובר בתהליך מסובך, מורכב וארוך שניתן להתמודד איתו בעזרת ייצוג משפטי מקצועי והתנהלות נכונה עד לקבל הפיצויים.
לפני שמגישים את התביעה צריך להכיר את הפרוצדורה הנדרשת לאחר הפגיעה: על התובע להוכיח את הקשר הסיבתי בין אופי השירות לפציעה או למחלה ולשם כך הוא יישלח לבדיקה אצל רופא מומחה וגם כאשר הרופא קובע קשר סיבתי, קצין התגמולים לא יהיה חייב לקבל את חוות הדעת של אותו רופא והוא יכול לבקש חוות דעת נוספת. לאחר מכן התובע נשלח לוועדה רפואית שתקבע את אחוזי הנכות המגיעים לו. במידה והתביעה לא מתקבלת צריך להגיש ערעור שזה פרוצדורה לא פשוטה המצריכה ליווי משפטי מקצועי.
השלבים הללו ארוכים ומייגעים ולא כל חייל שניגש אליהם מקבל בסופו של דבר את הפיצוי המתאים. לעומת זאת ישנם חיילים רבים שצלחו זאת בהצלחה רבה וזה אודות לכך שהם נעזרו בעורך דין המומחה לתביעות נגד משרד הביטחון.
מי רשאי לתבוע את משרד הביטחון?
אנשי כוחות הביטחון כמו:
- חיילים המשרתים בסדיר או בקבע,
- חיילי מילואים,
- מוסד,
- שב”כ,
- שירות בתי הסוהר,
- שוטרים ואנשים עם מצב רפואי לקוי שגויסו והמצב הרפואי שלהם החמיר כתוצאה מהשירות.
חיילים ואנשי כוחות הביטחון שנפגעו בזמן חופשה מאושרת גם כן יכולים להגיש תביעה נגד משרד הביטחון.
אילו סוגי תביעות ניתן להגיש למשרד הביטחון?
כל פגיעה שהביאה לנכות, או למחלה, פציעה גופנית או נפשית כמו: פוסט טראומה, פריצת דיסק, בעיות אורטופדיות, תאונות, החמרה במחלה קיימת ועוד, מהוות עילה לתביעה נגד משרד הביטחון.
למה חשוב להיעזר בעורך דין המתמחה בנושא?
הגשת תביעה נגד משרד הביטחון הינה תהליך מורכב וארוך שלמרבה הצער לא תמיד מניב את התוצאות הרצויות. ישנם לא מעט חיילים שיש להם את ההוכחות, הטפסים והעדויות על כך שהם נפצעו במהלך השירות הצבאי, הם מגישים את התביעה אך מחוסר ידע או התנהלות לא נכונה, מערימים עליהם קשיים כאשר במקרה הגרוע הם לא מקבלים שום פיצוי ובמקרה הטוב הם מקבלים תגמול נמוך ממה שמגיע להם.
על מנת להצליח בתביעה ולקבל את מלוא הזכויות המגיעות להם ובצדק, חובה לפנות לעורך דין מומחה עם ניסיון וידע רב שמכיר את כל החוקים, הפרטים שיודע לייצג משפטית בכל השלבים עד קבלת הפיצוי המתאים. עם סיוע משפטי מקצועי ניתן לקבל את מלוא הזכויות המגיעות לכם ואף לעבור את אותו תהליך באופן המיטבי עד כמה שניתן.
על הליך הגשת תביעה
הליך הגשת התביעה בבקשה להכרה כנכה צה”ל שונה לחלוטין מהליך הבקשה להכרה כנכה אזרחי. יש את שלב ההכרה בפציעה בו התובע נדרש לפרט את הקשר הסיבתי בין הנזק שנגרם לו לבין תנאי השירות הצבאי ועל ידי כך להוכיח שהפגיעה נגרמה תוך כדי או בגלל השירות.
צריך לצרף דוח פציעה חתום ותיעוד רפואי. במידה ואין יש לצרף תצהיר בו מפורטים העובדות על הנסיבות שגרמו לפגיעה.
השלב הבא הוא שלב הועדה הרפואית, שלב מכריע בו הוועדה מחליטה מה גובה אחוזי הנכות של התובע, אחוזי נכות גבוהים יותר מביאים לתגמולים ופיצויים גבוהים ולהיפך. במידה והתביעה אינה מתקבלת ניתן להגיש ערעור על הועדה הרפואית, הועדה רשאית להעלות את אחוזי הנכות ואף להוריד אותם לכן חשוב לגשת לערעור בליווי ייצוג משפטי הולם.